banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tangkap
geurige kip uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
4 pandan blad
4 salam blad
1/2 eetl asam water (2 theel asam + 1 eetl water)
2 theel zout
1/2 theel peper
olie
 
Pengharum:
groen blad:
3 pandan blad
8 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 groene lomboks
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
4 cm kunyit 
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Snijd de pandan bladeren in 4 stukjes. Snijd de penghatum in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan. 
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Schep de kip door de overige ingrediënten en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39554165