Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Tangkap
geurige kip uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
4 pandan blad
4 salam blad
1/2 eetl asam water (2 theel asam + 1 eetl water)
2 theel zout
1/2 theel peper
olie
 
Pengharum:
groen blad:
3 pandan blad
8 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 groene lomboks
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
4 cm kunyit 
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Snijd de pandan bladeren in 4 stukjes. Snijd de penghatum in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan. 
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Schep de kip door de overige ingrediënten en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 281 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42426966