Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Tangkap
geurige kip uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
4 pandan blad
4 salam blad
1/2 eetl asam water (2 theel asam + 1 eetl water)
2 theel zout
1/2 theel peper
olie
 
Pengharum:
groen blad:
3 pandan blad
8 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 groene lomboks
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
4 cm kunyit 
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Snijd de pandan bladeren in 4 stukjes. Snijd de penghatum in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan. 
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Schep de kip door de overige ingrediënten en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 223 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41066906