1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum
Randy Coenraad
Hoi kokie

Had een kleine vraag voor hoeveel personen is dit recept?
Ik nl 7 eters en andere kee...
Niek Schoonderbeek
vraagje.. 18 rawits?? is dat niet ongelooflijk heet? of valt dat wel mee na het stoven?

@bij het ...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Tangkap
geurige kip uit Aceh/Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
4 pandan blad
4 salam blad
1/2 eetl asam water (2 theel asam + 1 eetl water)
2 theel zout
1/2 theel peper
olie
 
Pengharum:
groen blad:
3 pandan blad
8 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 groene lomboks
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
4 cm kunyit 
3 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 30 stukjes. Snijd de pandan bladeren in 4 stukjes. Snijd de penghatum in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en kook de kip zachtjes gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de kip uit de pan. 
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin. Schep de kip door de overige ingrediënten en serveer.
 

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34131682