Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Daging Kambing Bakar Andaliman - gekruid lamsvlees met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Kambing Bakar Andaliman
gekruid lamsvlees met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees/geit
2 papaya blad
1 eetl limoensap
2 theel zout
1 eetl olie

Bahan Sambal Andaliman:
ingrediënten sambal:
10 rode rawits
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl andaliman peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 groene tomaten
2 tomaten
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en wikkel deze in het papayablad en laat het 60 minuten rusten. Wrijf het vlees daarna in met het limoensap, het zout en de olie.
Verhit een pan en voeg het vlees toe en bak/grill het in 15 minuten bruin en gaar. Schep de sambal over het vlees en serveer.

Sambal andaliman:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes, de knoflook, de jahe en de tomaten fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 5 minuten. Dan de andaliman, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat het een homogene massa geworden is. Snijd de groene tomaten fijn en meng het door de massa. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109875