Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Daging Kambing Bakar Andaliman - gekruid lamsvlees met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Kambing Bakar Andaliman
gekruid lamsvlees met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees/geit
2 papaya blad
1 eetl limoensap
2 theel zout
1 eetl olie

Bahan Sambal Andaliman:
ingrediënten sambal:
10 rode rawits
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl andaliman peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 groene tomaten
2 tomaten
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en wikkel deze in het papayablad en laat het 60 minuten rusten. Wrijf het vlees daarna in met het limoensap, het zout en de olie.
Verhit een pan en voeg het vlees toe en bak/grill het in 15 minuten bruin en gaar. Schep de sambal over het vlees en serveer.

Sambal andaliman:
Wrijf of maal de rawits, de sjalotjes, de knoflook, de jahe en de tomaten fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 5 minuten. Dan de andaliman, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer totdat het een homogene massa geworden is. Snijd de groene tomaten fijn en meng het door de massa. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239530