Gekruid en gebakken rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
300 gr sukadelappen
olie
3 salam blad
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm laos
1 eetl. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en bak hierin de boemboe samen met de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 5 minuten mee. Dan zoveel water toevoegen dat het vlees net onderstaat en laat het geheel 60 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt. Klop vervolgens de gare stukjes vlees plat. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de plakjes vlees bruin en knapperig