banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Singgang Ayam
gekruide geroosterde kip

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
2 serehstengels
6 jerut purut blaadjes
1 kunyit blad
375 ml santen asli (dikke kokosmelk)

Haluskan:
boemboe:
1 eetl zwarte pepperkorrels
4 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en druk deze plat. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en roer in de boemboe en laat dit 3 minuten sudderen. Dan de kip, de jerut purut, de sereh en het kunyit blad toevoegen en het geheel 3 minuten zachtjes laten sudderen. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje in 15 minuten goudbruin en gaar en besprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 193 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39363552