Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Singgang Ayam - gekruide geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Singgang Ayam
gekruide geroosterde kip

Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
2 serehstengels
6 jerut purut blaadjes
1 kunyit blad
375 ml santen asli (dikke kokosmelk)

Haluskan:
boemboe:
1 eetl zwarte pepperkorrels
4 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip open en druk deze plat. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en roer in de boemboe en laat dit 3 minuten sudderen. Dan de kip, de jerut purut, de sereh en het kunyit blad toevoegen en het geheel 3 minuten zachtjes laten sudderen. Rooster de kip boven een houtkoolvuurtje in 15 minuten goudbruin en gaar en besprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930832