Gestoofde en dan geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
3 salam blad
4 jeruk purut blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng in een wok/wadjan alle ingrediënten en als het geheel kookt voeg dan de kip toe en sudder het geheel totdat al het vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje in 45 minuten gaar en bruin. Regelmatig bedruipen tijdens het roosteren met de kokos/boemboemengsel.
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
3 salam blad
4 jeruk purut blad
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng in een wok/wadjan alle ingrediënten en als het geheel kookt voeg dan de kip toe en sudder het geheel totdat al het vocht is verdampt. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje in 45 minuten gaar en bruin. Regelmatig bedruipen tijdens het roosteren met de kokos/boemboemengsel.