zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra


Singgang Sumpu
typisch kip uit West Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 sereh stengels
2 asam kandis
200 ml santan asli
300 ml santen cair
2 bosjes (300 gr) cassave bladeren, gekookt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Bekleed een pan met bananenblad en leg daarop de kip. Meng de santan cair met de bumbu, de peper, het zout en de palmsuiker Giet dit over de kip en voeg toe toe jeruk purut, de sereh, de asam kandis en het kunyit blad. Kook het geheel langzaam gaar en totdat het vocht is verdampt. Dan de santen asli toevoegen en meng en alles goed. Schep de cassave erdoor en kook het geheel totdat de saus is ingedikt en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.