banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Singgang Sumpu
typisch kip uit West Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 sereh stengels
2 asam kandis
200 ml santan asli
300 ml santen cair
2 bosjes (300 gr) cassave bladeren, gekookt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Bekleed een pan met bananenblad en leg daarop de kip. Meng de santan cair met de bumbu, de peper, het zout en de palmsuiker Giet dit over de kip en voeg toe toe jeruk purut, de sereh, de asam kandis en het kunyit blad. Kook het geheel langzaam gaar en totdat het vocht is verdampt. Dan de santen asli toevoegen en meng en alles goed. Schep de cassave erdoor en kook het geheel totdat de saus is ingedikt en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39817935