logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Acar Bawang
atjar van uien
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sjalotten of kleine uitjes
5 gesnipperde teentjes knoflook
1 eetlepel olie
500 ml azijn
zout

Haluskan:
boemboe:
2 eetl gesnipperde uien
3 kemirienoten, droog gebakken
2 cm kunyit
2 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten doormidden en bestrooi ze met zout. Laat 2 uur staan in een zeef om uit te lekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Fruit de boemboe in de olie voor 2 minuten en voeg dan de azijn toe. Laat dit even koken en dan laten afkoelen. Giet het mengsel over de drooggemaakte sjalotten in een pot.

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397530