Oseng-oseng Mercon Yogyakarta
zeer pittig rundvlees uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 salam blad
3 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 eetl kecap manis
300 ml water
5 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
200 gr rode rawits
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en de kecap toevoegen en roer totdat het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Acar Ketimun 4
- Risolles 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Telur Ceplok Tauco - gebakken eieren in saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...