logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Oseng-oseng Mercon Yogyakarta
zeer pittig rundvlees uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 salam blad
3 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 eetl kecap manis
300 ml water
5 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
200 gr rode rawits
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat het vlees vrijwel gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en de kecap toevoegen en roer totdat het geheel gaar is geworden.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 364 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421575