logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Oseng Daging Wijen
gestoofd rundvlees met sesam

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
4 teentjes knoflook
2 groene tomaten
600 ml water
3 theel kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
3 bosuitjes
2 theel sesam zaad, geroosterd
1/2 theel sesamolie
1 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Hak de knoflook fijn, de tomaten in stukjes en snijd de bosuitjes in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg het rundvlees toe en bak deze kort. Dan de tomaten toevoegen en bak dit totdat deze zacht zijn geworden. Dan de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en alles goed mengen. Voeg het water toe en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de bosuitjes, het sesamzaad en de sesamolie toevoegen en kook het geheel gaar.


Add comment

Submit

who is online

We have 414 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600