Oseng Daging Wijen
gestoofd rundvlees met sesam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
4 teentjes knoflook
2 groene tomaten
600 ml water
3 theel kecap manis
1 eetl kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
3 bosuitjes
2 theel sesam zaad, geroosterd
1/2 theel sesamolie
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Hak de knoflook fijn, de tomaten in stukjes en snijd de bosuitjes in stukjes. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg het rundvlees toe en bak deze kort. Dan de tomaten toevoegen en bak dit totdat deze zacht zijn geworden. Dan de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en alles goed mengen. Voeg het water toe en stoof het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de bosuitjes, het sesamzaad en de sesamolie toevoegen en kook het geheel gaar.