Oseng Daging Sapi Cabai Hijau
gebakken rundvlees met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl maizena
2 eetl arak
1/4 theel sesam olie
3 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl olie
Lain-lain:
overige ingrediënten:
7 groene lomboks
3 sjalotjes (of 1 ui)
1/2 theel zout
1 eetl runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de jahe en de knoflook fijn. Meng de ingrediënten en het vlees goed door elkaar en laat dit tenminste 15 minuten marineren.
Halveer de lomboks en ontpit deze. Snijd de lomboks daarna in dunne plakjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes en de lomboks op hoog vuur voor 2 mimuten en zet apart. Voeg dan de overige olie toe en bak het vlees met de marinade op hoog vuur voor 3 minuten. Dan het zout, de bouillon en de maizena toevoegen en meng goed. Dan de sjalotjes en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Bakar Kecap - geroosterde spareribs met kecap
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Mangut Lele - gebakken vis in pittige romige saus
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Semur Telus Isi - gevulde eieren in kecap saus
- Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus
- Masubah - pannekoek
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...