logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Oseng Daging Sapi Cabai Hijau
gebakken rundvlees met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 theel peper
1 eetl maizena
2 eetl arak
1/4 theel sesam olie
3 cm jahe
2 teentjes knoflook
1 eetl olie

Lain-lain:
overige ingrediënten:
7 groene lomboks
3 sjalotjes (of 1 ui)
1/2 theel zout
1 eetl runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de jahe en de knoflook fijn. Meng de ingrediënten en het vlees goed door elkaar en laat dit tenminste 15 minuten marineren.
Halveer de lomboks en ontpit deze. Snijd de lomboks daarna in dunne plakjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de sjalotjes en de lomboks op hoog vuur voor 2 mimuten en zet apart. Voeg dan de overige olie toe en bak het vlees met de marinade op hoog vuur voor 3 minuten. Dan het zout, de bouillon en de maizena toevoegen en meng goed. Dan de sjalotjes en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097