Chinese vijf kruiden pinda's
Ingrediënten:
350 gr vliespinda's, ongebrand
3 teentjes knoflook
2 steranijs
1/2 kaneel stokje
1 theel vijfkruiden poeder
1 1/2 eetl oestersaus
2 eetl donkere sojasaus
50 gr palmsuiker
1/2 theel zout
450 ml water
Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een pan en zorg ervoor dat de pinda's onderwater staan. Sluit de pan af en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen voor 2 uur totdat de pinda's zacht zijn geworden. Eventueel heet water toevoegen als het te droog wordt binnen de 2 uur.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Sambal kecap 2 - Sambal met ketjap
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Koloke - gebakken stukjes kip in een zoetzure saus met ananas
- Mapo Tofu - 麻婆豆腐 - tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus
- Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Baeba - Gestoomde kokoscake met suikerstroop
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Sayur Bening Bayam - gestoofde spinazie met bakso
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...