banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Prentil


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
1 ei
1 theel, gemalen witte peper
2 eetl. cassavemeel
zout naar smaak
3 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 eetl. olie
3 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel, suiker
100 gr petehbonen

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks

Taburan:
garnering:
2 rode lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Klkop het ei los en meng dit met het meel de peper en het gehakt. Maak van het mengsel kleien balletjes. Verhit in een pan voldoende water en kook de balletjes gaar en laat de balletjes daarna uitlekken.
Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes en fruit deze in de olie en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin zachtjes de boemboe, de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Dan de helft van de kokosmelik, de suiker, het zout en de balletjes tyoevoegen en deze nog 5 minuten laten sudderen. Dan de rest van de kokosmelk en de petehbonen toevoegen en het geheel nog 6 minuten zachtjes laten sudderen. Garneer het gerecht met de gebakken lomboks.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592402