Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Printil - gehakt balletjes in een pittige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Printil
pittige balletjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 ei
1/4 theel zout
3 rode lomboks
300 ml kokosmelk
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Meng het vlees met het zout en het ei en vorm hiervan kleine balletjes (knikkers). Stoom de balletjes daarna gaar en zet apart. Verhit in een pan olie en bak de balletjes daarna half droog.
Snijd de lomboks in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de balletjes toe en bak totdat de olie vrijkomt. Dan de lomboks toevoegen en bak deze zacht. Serveer met rijst of lontong.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344