banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sambal Goreng Printil - gehakt balletjes in een pittige romige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Goreng Printil
pittige balletjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 ei
1/4 theel zout
3 rode lomboks
300 ml kokosmelk
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Meng het vlees met het zout en het ei en vorm hiervan kleine balletjes (knikkers). Stoom de balletjes daarna gaar en zet apart. Verhit in een pan olie en bak de balletjes daarna half droog.
Snijd de lomboks in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de balletjes toe en bak totdat de olie vrijkomt. Dan de lomboks toevoegen en bak deze zacht. Serveer met rijst of lontong.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39797817