pittige balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
1 ei
1/4 theel zout
3 rode lomboks
300 ml kokosmelk
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Meng het vlees met het zout en het ei en vorm hiervan kleine balletjes (knikkers). Stoom de balletjes daarna gaar en zet apart. Verhit in een pan olie en bak de balletjes daarna half droog.
Snijd de lomboks in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de balletjes toe en bak totdat de olie vrijkomt. Dan de lomboks toevoegen en bak deze zacht. Serveer met rijst of lontong.