Gebakken gele vis in taucosaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1-2 makreel van. 750 gr*
200 ml water
1 limoen (sap)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
8 rawits
olie
3 eetl. tauco
Cara membuat:
bereiding:
Meng 100 ml water met het limoensap, de peper en het zout en marineer de vis 15 minuten ermee. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de lomboks fijn en de rawits doormidden. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat de vis daarna uitlekken op keukenpapier. Laat 3 eetl olie in de wok/wadjan achter en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de knoflook en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de tauco toe met 100 ml water en stoof dit 3 minuten. Voeg dan de vis weer toe en laat dit nog 3 minuten sudderen.
* gebruik bij voorkeur ikan kuning (gele vis) als dat niet kan de makreel
ingrediënten:
1-2 makreel van. 750 gr*
200 ml water
1 limoen (sap)
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
8 rawits
olie
3 eetl. tauco
Cara membuat:
bereiding:
Meng 100 ml water met het limoensap, de peper en het zout en marineer de vis 15 minuten ermee. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de lomboks fijn en de rawits doormidden. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en laat de vis daarna uitlekken op keukenpapier. Laat 3 eetl olie in de wok/wadjan achter en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de knoflook en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de tauco toe met 100 ml water en stoof dit 3 minuten. Voeg dan de vis weer toe en laat dit nog 3 minuten sudderen.
* gebruik bij voorkeur ikan kuning (gele vis) als dat niet kan de makreel