Tumis Kol Ampela
gekruide kool met kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kool
5 kippenlevertjes
1 ei, geklopt
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 rode lombok
2 groene lomboks
1 salam blad
1 cm laos
1/4 theel zout
1/4 theel peper
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 takje selderij
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in repen, de levertjes in stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Hak de selderij grof. Rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg het ei toe en roer dit todat het gestold is. Dan de lever toevoegen en meng alles goed. Voeg de kool, het zout en de peper toe en bak het zacht. Dan de bouillon toevoegen en stoof het geheel gaar. Schep de selderij erdoor en serveer.