atjar/pickle van groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr sperzieboontjes
4 koolbladeren
1 komkommer
1 wortel
50 gr tauge
1 eetl palmsuiker
1 eetl azijn
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper
1 rode lombok
3 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel terais/trasi
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze daarna in dunne reepjes. Snijd de kool en de sperziebonen fijn. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen, de kool, de wortel, de tauge en de komkommer toe en bak deze zacht.
Dan de palmsuiker en de azijn toevoegen en meng goed. Bak het geheel verder gaar.