logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Acar Sayur
atjar/pickle van groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr sperzieboontjes
4 koolbladeren
1 komkommer
1 wortel
50 gr tauge
1 eetl palmsuiker
1 eetl azijn
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper
1 rode lombok
3 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel terais/trasi
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze daarna in dunne reepjes. Snijd de kool en de sperziebonen fijn. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen, de kool, de wortel, de tauge en de komkommer toe en bak deze zacht.
Dan de palmsuiker en de azijn toevoegen en meng goed. Bak het geheel verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607