Acar Sayur
atjar/pickle van groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
75 gr sperzieboontjes
4 koolbladeren
1 komkommer
1 wortel
50 gr tauge
1 eetl palmsuiker
1 eetl azijn
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/2 theel peper
1 rode lombok
3 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel terais/trasi
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de komkommer en snijd deze daarna in dunne reepjes. Snijd de kool en de sperziebonen fijn. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de sperziebonen, de kool, de wortel, de tauge en de komkommer toe en bak deze zacht.
Dan de palmsuiker en de azijn toevoegen en meng goed. Bak het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Ayam Suwir Kepala Sangrai - gekruide kip met kokos
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Ayam Dimasak Putih - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...