Daging Goreng Kremes
gebakken rundvlees met gekruide rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (mager)
2 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr rijstmeel
200 ml water
water
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 cm kunyit
1 theel zout
1 theel ketumbar
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf het vlees in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook het vlees halfgaar. Zet het vlees daarna apart. Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne plakjes.
Meng de bumbu met de rijstmeel en het water en roer het tot een beslag.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees verder gaar en bruin. Verhit in een pan het beslag en bak dit goudbruin en krokant. Breek het daarna in stukjes en meng het met het vlees en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
- Godogan buntut sapi - Gestoofde ossenstaart
- Cumi Balado dengan Paprika - gestoofde inktvis in saus
- Kabata
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Ikan Panggang Rica-Rica - geroosterde vis in een pittige rode saus
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...