logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Goreng Kremes
gebakken rundvlees met gekruide rijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (mager)
2 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr rijstmeel
200 ml water
water
olie

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 cm kunyit
1 theel zout
1 theel ketumbar
1 serai/sereh/citroengras, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf het vlees in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook het vlees halfgaar. Zet het vlees daarna apart. Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne plakjes.
Meng de bumbu met de rijstmeel en het water en roer het tot een beslag.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees verder gaar en bruin. Verhit in een pan het beslag en bak dit goudbruin en krokant. Breek het daarna in stukjes en meng het met het vlees en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176169