Daging Goreng Mentega Cabai Hijau
gebakken rundvlees met groene pepers
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rosbief/ossenhaas
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
1/2 ui
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
3 eetl boter
Cara membuat:
bereiding
Snijd het vlees in dunne reepjes, de ui in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Vervolgens de oestersaus, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- groene currypasta
- Tumis Rebung Kankung
- Udang Nanas 2 - steurgarnalen met ananas
- Pare Santan Cabai Hijau - komkommer in een licht pittige kokosmelksaus
- Sambal Goreng Babi Buruku - varkensvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Gulai Pucuk Ubi Kayu - cassave blaadjes in pittige kokosmelk
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Labu Masak Teri - gekruide chayote in saus
- Nung Pug Gwang Tung Salmon - pittige zalm steaks in gembersaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...