logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Polaro 
gebakken rundvlees met saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1500 ml water
1 theel zout
4 eetl maizena
6 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 cm jahe
5 cm kencur
5 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel nootmuskaat
3 kruidnagels

cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pata. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en voeg hier de boemboe, het zout en het vlees toe en laat dit 90 minuten sudderen. Voeg dan de maizena toe en laat het zachtjes sudderen totdat de saus dik is geworden. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten krokant. Giet de saus erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765