logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pindang tulang iga cabai rawit
gestoofde ribbetjes in zurige saus uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runder ribbetjes
200 gr rundvlees
6 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 tomaten
1 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asemwater
1500 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukken. Verhit in een pan het water en kook het vlees daarin gaar. Giet daarna af tot er 1000ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Schep de rawits erdoor. Voeg het geheel aan het vlees toe samen met de tomaten, de kecap, het zout en de palmsuiker en kook het geheel gaar. Schephet asemwater erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176617