Pindang tulang iga cabai rawit
gestoofde ribbetjes in zurige saus uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runder ribbetjes
200 gr rundvlees
6 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
2 tomaten
1 theel kecap manis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asemwater
1500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaten in stukken. Verhit in een pan het water en kook het vlees daarin gaar. Giet daarna af tot er 1000ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Schep de rawits erdoor. Voeg het geheel aan het vlees toe samen met de tomaten, de kecap, het zout en de palmsuiker en kook het geheel gaar. Schephet asemwater erdoor en serveer.