zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Babi Cina - varkensvlees
- Pekingeend
- Suhongdou
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
Gandik Bumbu Aceh - gestoofd rundvlees in zurige saus


Gandik Bumbu Aceh
gestoofd rundvlees in zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr rundvlees
100 ge boter
1000 ml water
10 asam sunti
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
15 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en de boter en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg het gekruide vlees toe en kook het vlees vrijwel gaar. Schep uit de pan en snijd het in dunne plakjes (1 cm dik) en voeg het samen met de asam sunti toerug in de pan. Kook het zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
gestoofd rundvlees in zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr rundvlees
100 ge boter
1000 ml water
10 asam sunti
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
15 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en de boter en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg het gekruide vlees toe en kook het vlees vrijwel gaar. Schep uit de pan en snijd het in dunne plakjes (1 cm dik) en voeg het samen met de asam sunti toerug in de pan. Kook het zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.