Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gandik Bumbu Aceh - gestoofd rundvlees in zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gandik Bumbu Aceh
gestoofd rundvlees in zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr rundvlees
100 ge boter
1000 ml water
10 asam sunti

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
15 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1/4 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng het vlees met de bumbu en de boter en laat dit 30 minuten intrekken.
Verhit in een pan het water en voeg het gekruide vlees toe en kook het vlees vrijwel gaar. Schep uit de pan en snijd het in dunne plakjes (1 cm dik) en voeg het samen met de asam sunti toerug in de pan. Kook het zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085725