gestoomd gehakt uit Solo
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 kemiries
8 peperkorrels
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
2 eieren
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 jeruk purutblaadjes
2 salamblad
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus deze samen met de kemrie, de peper, de ketumbar, de kinten, het zout en de palmsuiker in een cobek. Klop de eieren los en voeg deze samen met het gehakt bij het mengsel. Meng de kokosmelk en de jeruk purut samen met de salam door het gehaktmengsel. Stoom vervolgens het mengsel in een afgedekte schaal in 40 minuten gaar.
Ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 kemiries
8 peperkorrels
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
2 eieren
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 jeruk purutblaadjes
2 salamblad
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus deze samen met de kemrie, de peper, de ketumbar, de kinten, het zout en de palmsuiker in een cobek. Klop de eieren los en voeg deze samen met het gehakt bij het mengsel. Meng de kokosmelk en de jeruk purut samen met de salam door het gehaktmengsel. Stoom vervolgens het mengsel in een afgedekte schaal in 40 minuten gaar.