zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Dadar Telor Udang Karang - omelet met kreeft


Dadar Telor Udang Karang
omelet met kreeft
omelet met kreeft
Bahan-bahan:
Ingredienten:
200 gr. gekookte kreeft
100 gr ham
100 gr. rookspek
1 bosje selderij
olie
1 kleine prei
8 eieren
3 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook, de prei en de selderij fijn. Snijd het rookspek en de ham in dunne reepjes. Klop de eieren met het het zout en peper los. Snijd het vlees van de kreeft fijn. Meng de knoflook, de prei, de selderij, de ham, het rookspek en de kreeft goed doorelkaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak van 1/4 van het eiermengsel een omelet. Als de omelet halfgaar is dan 1/4 van het mengsel toevoegen en dan de omelet dichtvouwen. Bak de omelet aan beide kanten linchtbruin. Herhaal dit nog 3 maal.
Ingredienten:
200 gr. gekookte kreeft
100 gr ham
100 gr. rookspek
1 bosje selderij
olie
1 kleine prei
8 eieren
3 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook, de prei en de selderij fijn. Snijd het rookspek en de ham in dunne reepjes. Klop de eieren met het het zout en peper los. Snijd het vlees van de kreeft fijn. Meng de knoflook, de prei, de selderij, de ham, het rookspek en de kreeft goed doorelkaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak van 1/4 van het eiermengsel een omelet. Als de omelet halfgaar is dan 1/4 van het mengsel toevoegen en dan de omelet dichtvouwen. Bak de omelet aan beide kanten linchtbruin. Herhaal dit nog 3 maal.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.