gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees of 1 kip
11 sjalotten
5 kemirinoten
tomatenpuree
1 eetl gula jawa
5 rode lomboks (spaanse pepers)
6 teentjes knoflook
1 eetl ketoembar
3 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl ketjap asin
ve-tsin
Cara Membuat:
bereiding:
Ontpit de pepers en blancheer deze kort. Wrijf de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de ketoembar en de gember fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed. Vervolgens het vlees toevoegen en bakken. Dan de gula jawa, de ve-tsin en de ketjap toevoegen. Het vlees gaar stoven. Zo nu en dan water toevoegen, maar wel een gebonden saus houden.
ingrediënten:
750 gr rundvlees of 1 kip
11 sjalotten
5 kemirinoten
tomatenpuree
1 eetl gula jawa
5 rode lomboks (spaanse pepers)
6 teentjes knoflook
1 eetl ketoembar
3 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl ketjap asin
ve-tsin
Cara Membuat:
bereiding:
Ontpit de pepers en blancheer deze kort. Wrijf de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de ketoembar en de gember fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed. Vervolgens het vlees toevoegen en bakken. Dan de gula jawa, de ve-tsin en de ketjap toevoegen. Het vlees gaar stoven. Zo nu en dan water toevoegen, maar wel een gebonden saus houden.