Garidhes Saganaki
Gegratineerde garnalen in tomaten-roomsaus
ingrediënten:
200 gr garnalen
1 eetl boter
2 lente-uitjes
200 gr tomaten
125 ml slagroom
2 eetl metaxa
1 theel peper
1/2 the lzout
1/4 theel suiker
75 gr feta
60 gr kasseri
4 takjes dille
Bereiding:
Snijd de kaas in 4 plakjes. Pureer de tomaten en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verhit in een pan 1 eetl boter en bak hierin de lente-uitjes voor 1 minuut en voeg dan de tomaten, de slagroom en de metaxa toe en laat het koken totdat het een saus is geworden. Meng dan de peper, het zout en de suiker erdoor. Leg de garnalen in een ovenschaaltje en leg de feta erop en giet de saus, gevolgd door een plakje kasseri. Bak de schaaltjes voor 15 minuten een een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten totdat de bovenkant goudbruin is geworden. Hak de dille fijn en strooi de schaaltjes en serveer.