logo

Recente Reacties

Melitzanes me Kourkouti
gefrituurde aubergine met tomaat


Ingrediënten:
6 aubergines (terong ungu/ lang en dun)
600 gr tomaat
1 rode ui
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
200 gr bloem
225 ml water
1 bosje platte peterselie
olijfolie

Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Hak  de tomaten fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Meng de bloem met het water en het zout tot een homogeen beslag.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de uien glazig. voeg dan de knoflook toe en bak voor 1 minuut. Dan de tomaten, het zout en de peper toevoegen en bak op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een pan voldoende olie. Wentel de aubergine door het beslag en laat het wat uitlekken. voeg het toe aan de olie en bak het goudbruin. Laat het daarna uitlekken.
Schep de saus over de gebakken aubergines en strooi de peterselie erover en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4889864