Melitzanes me Kourkouti
gefrituurde aubergine met tomaat
Ingrediënten:
6 aubergines (terong ungu/ lang en dun)
600 gr tomaat
1 rode ui
5 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
200 gr bloem
225 ml water
1 bosje platte peterselie
olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Hak de tomaten fijn. Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Meng de bloem met het water en het zout tot een homogeen beslag.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de uien glazig. voeg dan de knoflook toe en bak voor 1 minuut. Dan de tomaten, het zout en de peper toevoegen en bak op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Verhit in een pan voldoende olie. Wentel de aubergine door het beslag en laat het wat uitlekken. voeg het toe aan de olie en bak het goudbruin. Laat het daarna uitlekken.
Schep de saus over de gebakken aubergines en strooi de peterselie erover en serveer.