Dolmathakia me kima
Gevulde wijnbladeren met gehakt
Ingrediënten:
30 verse wijnbladeren
5 kleine uien, gehakt
350 gr kalfsgehakt
150 gr rijst, 5 minuten geweekt in kokend water en afgegoten
1 theel muntblaadjes, fijngehakt
2 theel peterselie, fijngehakt
1/4 theel kaneel
zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
kippenbouillon
1 citroen, sap
Bereiding:
Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm van 1 eetl van het mengsel een balletje. Rol dit stevig op in een wijnblad. Leg de gevulde bladeren in een casserole, besprenkel deze met het citroensap en vul dit met bouillon totdat de rolletjes net onder staan. Verzwaar de rolletjes en doe een deksel op de casserelo. Laat de pan daarna zachtjes 1 uur sudderen en vervolgens afkoelen. Giet de rolletjes af en serveer koud.