Tagliolini alla liquirizia, cime di rapa e ricotta
pasta met raapstelen en ricotta
Ingrediënten:
300 gr tagliolini alla liquirizia
300 gr raapstelen / rapini / broccoletti
150 gr ricotta
1/2 theel zoethoutpoeder
2 teentjes knoflook
1 1/2 theel zout
4 eetl gerapste Grana Padano
4 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Verhit in een pan water en blancheer de raapstelen voor 2 minuten. Giet af en koel af in ijswater. Pers daarna het vocht ui en hak het in stukjes. Verhit in een pan het water met 1 theel zout en kook de tagliolini voor 2 minuten en giet daarna af.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten en schep het ui de pan. Voeg dan de raapstelen, de ricotta, de Grana Padano, het zout en het zoethoutpoeder toe en meng het goed met 2 eetl van het kookvocht. Voeg dan de pasta toe en bak kort. Serveer.