Kounoupidi Yiahni
gestoofde gekruide bloemkool
Ingrediënten:
1 bloemkool
2 prei
1 ui
4 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
300 gr tomaten
225 ml witte wijn, droog
2 eetl petimezi
1/2 theel zout
1 theel peper
5 takejs platte peterselie
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de prei in ringen en de ui fijn. Snijd de selderij en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan 5 eetl olie en bak de ui, de prei en de bleekselderij zacht. Meng dan de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
Dan de bloemkool toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaten toevoegen en laat het aan de kook komen. Dan de wijn toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur verder koken.
Voeg het zout, de peper en de petimezi toe en kook het geheel op laag vuur en afgesloten verder gaar. Meng de peterselie erdoor en besprenkel het met de overige olie en serveer.