zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Sambal Petis
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
- Babi sayuran
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's


Balado Teri Kacang
pittig gebakken visjes met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 ikan teri medan / kleine gedroogde ansjovis, geweekt
100 gr pinda's
4 rode lomboks
2 salam blad
1 cm lengkuas/laos
2 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl bawang goreng
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 rode lomboks
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het asamwater, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het indikt.
Dan de ikan teri, de lomboks en de bawang goreng toevoegen en meng goed. serveer.
pittig gebakken visjes met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 ikan teri medan / kleine gedroogde ansjovis, geweekt
100 gr pinda's
4 rode lomboks
2 salam blad
1 cm lengkuas/laos
2 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl bawang goreng
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 rode lomboks
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het asamwater, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het indikt.
Dan de ikan teri, de lomboks en de bawang goreng toevoegen en meng goed. serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.