Balado Teri Kacang
pittig gebakken visjes met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 ikan teri medan / kleine gedroogde ansjovis, geweekt
100 gr pinda's
4 rode lomboks
2 salam blad
1 cm lengkuas/laos
2 theel asamwater
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
2 eetl bawang goreng
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 rode lomboks
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de lomboks fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het asamwater, de palmsuiker en het zout toe en roer totdat het indikt.
Dan de ikan teri, de lomboks en de bawang goreng toevoegen en meng goed. serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Boet
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Babi Ketjap 6
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Gulai Ayam Rebung - kip/gevogelte curry met bamboe
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Xinjiang Tijger Salade - 老虎菜
- Sambal Ikan Kering
- Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...