banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal lombok
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 rode lomboks
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 eetl olie (kokos)
2 cm laos
1 theel trassi
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
2 eetl water
zout naar smaak
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
Bereiding:
Bak eerst in een droge wok/wadjan de lomboks totdat ze licht verkleurd zijn. Ontpit vervolgens de lomboks en snijd deze zeer fijn en meng het met zout. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de laos tot een pasta en meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de pasta, de trassie en de gula jawa en fruit het geheel voor 3 minuten. Dan het asemwater toevoegen en nog 1 minuut laten bakken. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten stoven totdat de olie vrijkomt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36251413