Recente Reacties

Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta)
chayote in romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 labu siam/chayote
100 gr garnalen
12 petai/petah bonen
100 ml water
500 ml dikke kokosmelk (kental)
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
5 rode lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en snijd deze julienne. Maak de garnalen schoon en pel deze. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de plamsuiker, de garnalen, de petai en de chayote toe en bak totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het water toevoegen en kook de chayote halfgaar. Voeg dan de kokosmelk en het zout toe en breng het op laag vuur al roerend aan de kook en kook het verder gaar.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 244 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583363