Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta) - chayote in romige pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambel Goreng Labu Siam (Surakarta)
chayote in romige pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 labu siam/chayote
100 gr garnalen
12 petai/petah bonen
100 ml water
500 ml dikke kokosmelk (kental)
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
5 rode lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en snijd deze julienne. Maak de garnalen schoon en pel deze. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de plamsuiker, de garnalen, de petai en de chayote toe en bak totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dan het water toevoegen en kook de chayote halfgaar. Voeg dan de kokosmelk en het zout toe en breng het op laag vuur al roerend aan de kook en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248541