Babi dan Tahu Kecap
varkensvlees en tahu gestoofd in kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensbuik
200 gr tahu
1000 ml water
15 teentjes knoflook
1 eetl peperkorrels
4 eetl kecap asin
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin hitam (donkere kecap)
1 eetl palmsuiker
3 kruidnagels
5 cm jahe
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 10 blokjes. Verhit in een pan de olie en frituur de tahu goudbruin en laat deze uitlekken. Snijd het vlees in kleine stukjes. Plet de knoflook, de peper en de jahe.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de knoflook, de peper, de kruidnagels en de jahe toe. Als het water weer gaat koken, voeg dan de kecaps, de tahu en de palmsuiker toe en laat het geheel afgesloten 1 uur zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.