Tambeka
pittig gestoofd rundvlees uit West Nusa Tenggara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (borst)
500 gr spareribs (rund)
1500 ml water
300 ml santen
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
9 rode lomboks
3 cm kunyit
3 kemiri noten
2 theel zout
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de ribben in stukken. Verhit in een pan het water en kook het vlees halfgaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg het daarna bij het vlees. Laat het geheel verder sudderen totdat het vlees gaar. Vervolgens de santen en de palmsuiker toevoegen en breng het langzaam aan de kook. Strooi de bawang goreng erover en serveer.