Sambal Buncis Goreng
pittige sperziebonen met kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr sperziebonen / kouseband
10 kippenlevertjes
2 eetl kecap manis
1 theel zout
100 ml water
2 rode lomboks
1 eetl bawang goreng
2 eetl olie
olie
water
Haluskan perendam:
bumbu marinade:
1 eetl asemwater
1 eetl palmsuiker
1/4 theel zout
50 ml water
Haluskan:
bmbu:
5 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bonen in stukjes. Snijd de levertjes in stukjes. Snijd de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hiermee de levertjes voor 15 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de levertjes bruin en gaar. Verhit in een pan het water en kook de bonen halfgaar en giet af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kecap en het water toe en breng aan de kook. Dan de levertjes, de bonen en het zout toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de lomboks en de bawang goreng toevoegen en kook het geheel gaar.