banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal Buncis Goreng - pittige sperziebonen met kippenlevertjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sambal Buncis Goreng
pittige sperziebonen met kippenlevertjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr sperziebonen / kouseband
10 kippenlevertjes
2 eetl kecap manis
1 theel zout
100 ml water
2 rode lomboks
1 eetl bawang goreng
2 eetl olie
olie
water
 
Haluskan perendam:
bumbu marinade:
1 eetl asemwater
1 eetl palmsuiker
1/4 theel zout
50 ml water
 
Haluskan:
bmbu:
5 rode lomboks
4 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
1 theel ketumbar
1 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bonen in stukjes. Snijd de levertjes in stukjes. Snijd de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hiermee de levertjes voor 15 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de levertjes bruin en gaar. Verhit in een pan het water en kook de bonen halfgaar en giet af.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de kecap en het water toe en breng aan de kook. Dan de levertjes, de bonen en het zout toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de lomboks en de bawang goreng toevoegen en kook het geheel gaar. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39549566