Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Kering Tempe
kruidig gebakken tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
4 teentjes knoflook
1 theel asem
100 gr palmsuiker (gula jawa)
8 rode lomboks
5 cm laos, gekneusd
3 slam blaadjes
zout naar smaak
100 ml water
100 gr bawang goreng (gebakken uitjes)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes, de knoflook fijn en de lomboks in schuine reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tempe goudbruin en laat deze uitlekken. Giet in een wok 3 eetl olie en bak de lomboks en de knoflook goudbruin. Voeg dan de asem, de salam, de palmsuiker, het zout en het water toe. Als de palmsuiker gesmolten is dan de tempe en de bawang goreng toevoegen en serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660