zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus


Adobo
varkensvlees in azijn en sojasaus
varkensvlees in azijn en sojasaus
ingrediënten:
700 gr varkensvlees
80 ml azijn
30 ml sojasaus (ketjap)
1 theel. zout
3 gehakte teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/4 theel. gemalen peper
1 eetl suiker
125 ml water
2 eetl. olie
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4 cm. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een pan en meng het goed. Laat het vlees tenminste minimaal 30 minuten marineren.
Stoof het vlees hierna zachtjes op een laag vuur voor 1 uur of totdat het vlees mals is geworden. Giet het vocht af, maar vang dit wel op. Dit wordt later de saus.
Bak het vlees daarna in de olie en leg het dan op een schaal. Giet de olie af en voeg dan het opgevang vocht toe. Verwarm de saus voor zo'n 2 minuten en schraap de bakresten van de bodem los, zodat deze ook oplossen in de saus.
Giet daarna de saus over het vlees en serveer.
variatie:
je kan dit ook klaar maken met kip of een combinatie van kip en varkensvlees. Stukjes lever kunnen ook worden toegevoegd.
700 gr varkensvlees
80 ml azijn
30 ml sojasaus (ketjap)
1 theel. zout
3 gehakte teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/4 theel. gemalen peper
1 eetl suiker
125 ml water
2 eetl. olie
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4 cm. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een pan en meng het goed. Laat het vlees tenminste minimaal 30 minuten marineren.
Stoof het vlees hierna zachtjes op een laag vuur voor 1 uur of totdat het vlees mals is geworden. Giet het vocht af, maar vang dit wel op. Dit wordt later de saus.
Bak het vlees daarna in de olie en leg het dan op een schaal. Giet de olie af en voeg dan het opgevang vocht toe. Verwarm de saus voor zo'n 2 minuten en schraap de bakresten van de bodem los, zodat deze ook oplossen in de saus.
Giet daarna de saus over het vlees en serveer.
variatie:
je kan dit ook klaar maken met kip of een combinatie van kip en varkensvlees. Stukjes lever kunnen ook worden toegevoegd.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.