varkensvlees in azijn en sojasaus
ingrediënten:
700 gr varkensvlees
80 ml azijn
30 ml sojasaus (ketjap)
1 theel. zout
3 gehakte teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/4 theel. gemalen peper
1 eetl suiker
125 ml water
2 eetl. olie
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4 cm. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een pan en meng het goed. Laat het vlees tenminste minimaal 30 minuten marineren.
Stoof het vlees hierna zachtjes op een laag vuur voor 1 uur of totdat het vlees mals is geworden. Giet het vocht af, maar vang dit wel op. Dit wordt later de saus.
Bak het vlees daarna in de olie en leg het dan op een schaal. Giet de olie af en voeg dan het opgevang vocht toe. Verwarm de saus voor zo'n 2 minuten en schraap de bakresten van de bodem los, zodat deze ook oplossen in de saus.
Giet daarna de saus over het vlees en serveer.
variatie:
je kan dit ook klaar maken met kip of een combinatie van kip en varkensvlees. Stukjes lever kunnen ook worden toegevoegd.
700 gr varkensvlees
80 ml azijn
30 ml sojasaus (ketjap)
1 theel. zout
3 gehakte teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/4 theel. gemalen peper
1 eetl suiker
125 ml water
2 eetl. olie
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4 cm. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een pan en meng het goed. Laat het vlees tenminste minimaal 30 minuten marineren.
Stoof het vlees hierna zachtjes op een laag vuur voor 1 uur of totdat het vlees mals is geworden. Giet het vocht af, maar vang dit wel op. Dit wordt later de saus.
Bak het vlees daarna in de olie en leg het dan op een schaal. Giet de olie af en voeg dan het opgevang vocht toe. Verwarm de saus voor zo'n 2 minuten en schraap de bakresten van de bodem los, zodat deze ook oplossen in de saus.
Giet daarna de saus over het vlees en serveer.
variatie:
je kan dit ook klaar maken met kip of een combinatie van kip en varkensvlees. Stukjes lever kunnen ook worden toegevoegd.