Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Adobo
varkensvlees in azijn en sojasaus
ingrediënten:
700 gr varkensvlees
80 ml azijn
30 ml sojasaus (ketjap)
1 theel. zout
3 gehakte teentjes knoflook
1 blaadje laurier
1/4 theel. gemalen peper
1 eetl suiker
125 ml water
2 eetl. olie

bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4 cm. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een pan en meng het goed. Laat het vlees tenminste minimaal 30 minuten marineren.
Stoof het vlees hierna zachtjes op een laag vuur voor 1 uur of totdat het vlees mals is geworden. Giet het vocht af, maar vang dit wel op. Dit wordt later de saus.
Bak het vlees daarna in de olie en leg het dan op een schaal. Giet de olie af en voeg dan het opgevang vocht toe. Verwarm de saus voor zo'n 2 minuten en schraap de bakresten van de bodem los, zodat deze ook oplossen in de saus.
Giet daarna de saus over het vlees en serveer.

variatie:
je kan dit ook klaar maken met kip of een combinatie van kip en varkensvlees. Stukjes lever kunnen ook worden toegevoegd.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41230820