zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Semur Sayap Ayam - smoor/stoofpot van kippenvleugels


Semur Sayap Ayam
smoor/stoofpot van kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 eetl limoensap
500 ml kippenbouillon
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 salam blad
5 tomaten
1 eetl sesamolie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 theel peper
1 cm jahe
1 theel nootmuskaat
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap. Verhit een platte pan en voeg de kip toe en bak totdat het vocht is verdampy. Zet apart.
Verhit een pan en fruit de bumbu samen met de kecaps, de salam, de tomaten en de sesamolie voor 5 minuten.
Voeg dan de bouillon en de kip toe en kook op laag het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
smoor/stoofpot van kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 eetl limoensap
500 ml kippenbouillon
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 salam blad
5 tomaten
1 eetl sesamolie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 theel peper
1 cm jahe
1 theel nootmuskaat
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaten in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap. Verhit een platte pan en voeg de kip toe en bak totdat het vocht is verdampy. Zet apart.
Verhit een pan en fruit de bumbu samen met de kecaps, de salam, de tomaten en de sesamolie voor 5 minuten.
Voeg dan de bouillon en de kip toe en kook op laag het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.