banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Semur Printil Ayam - kipballetjes in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Printil Ayam
kipballetjes in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipgehakt
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 eiwit
olie

Bahan kuah semur:
ingrediënten saus:
7 sjalotjes
2 cm jahe
3 kruidnagels
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepoeper)

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout, de nootmuskaat en het eiwit en vorm hiervan stevige balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn en plet de jahe en de kruidnagels.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de jahe en de kruidnagel voor 5 minuten. Meng dan de balletjes erdoor.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 197 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38899380