zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi
- Petjel terong - Pecil Terong
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Gai Pad Prik - kip met groenten
- Kue Pisang - bananencake
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Gule Arab 1 - gestoofd lamsvlees
- Frikadel Ikan - visballetjes
- Ayam Tuturaga - geurige kip kerry schotel
- Lele Goreng Tepung - gebakken vis
Semur Printil Ayam - kipballetjes in kruidige saus


Semur Printil Ayam
kipballetjes in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipgehakt
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 eiwit
olie
Bahan kuah semur:
ingrediënten saus:
7 sjalotjes
2 cm jahe
3 kruidnagels
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepoeper)
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout, de nootmuskaat en het eiwit en vorm hiervan stevige balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn en plet de jahe en de kruidnagels.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de jahe en de kruidnagel voor 5 minuten. Meng dan de balletjes erdoor.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
kipballetjes in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipgehakt
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 eiwit
olie
Bahan kuah semur:
ingrediënten saus:
7 sjalotjes
2 cm jahe
3 kruidnagels
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepoeper)
Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout, de nootmuskaat en het eiwit en vorm hiervan stevige balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn en plet de jahe en de kruidnagels.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de jahe en de kruidnagel voor 5 minuten. Meng dan de balletjes erdoor.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.