zoeken
Recente reacties

21 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Pad Thai - gebakken thaise mie
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Bala gudeg - rundvlees met nangka
- Tum Kha Gai - pittige soep met kip en kokosmelk
- Geotjeori - groene salade
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Gegrilde kip met citroengras
- Jangan menir - spinazie en mais
Sepat ayam - Kip met mango


Sepat ayam
Kip met mango
Kip met mango
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
500 ml water
2 groene mango 's
1 lente-uitje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. witte peper
1 rode lombok
2 rode rawit
Taburan:
garnering:
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng het zout met het limoensap en wrijf hiermee de kipstukjes in. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip 20 minuten en laat daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het lente-uitje in ringetjes en het vruchtvlees van de mango's julienne. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar het zout en de boemboe door en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Vervolgens de mango en de lente-ui toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorkoken. Laten afkoelen en dan mengen met de kip. Serveer het met de in plakjes gesneden tomaat.
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
500 ml water
2 groene mango 's
1 lente-uitje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. witte peper
1 rode lombok
2 rode rawit
Taburan:
garnering:
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng het zout met het limoensap en wrijf hiermee de kipstukjes in. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip 20 minuten en laat daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het lente-uitje in ringetjes en het vruchtvlees van de mango's julienne. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar het zout en de boemboe door en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Vervolgens de mango en de lente-ui toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorkoken. Laten afkoelen en dan mengen met de kip. Serveer het met de in plakjes gesneden tomaat.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.