Kip met mango
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
500 ml water
2 groene mango 's
1 lente-uitje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. witte peper
1 rode lombok
2 rode rawit
Taburan:
garnering:
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng het zout met het limoensap en wrijf hiermee de kipstukjes in. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip 20 minuten en laat daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het lente-uitje in ringetjes en het vruchtvlees van de mango's julienne. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar het zout en de boemboe door en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Vervolgens de mango en de lente-ui toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorkoken. Laten afkoelen en dan mengen met de kip. Serveer het met de in plakjes gesneden tomaat.
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
500 ml water
2 groene mango 's
1 lente-uitje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (sap)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. witte peper
1 rode lombok
2 rode rawit
Taburan:
garnering:
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng het zout met het limoensap en wrijf hiermee de kipstukjes in. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip 20 minuten en laat daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het lente-uitje in ringetjes en het vruchtvlees van de mango's julienne. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar het zout en de boemboe door en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Vervolgens de mango en de lente-ui toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorkoken. Laten afkoelen en dan mengen met de kip. Serveer het met de in plakjes gesneden tomaat.