logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sepat ayam
Kip met mango
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
zout naar smaak
500 ml water
2 groene mango 's
1 lente-uitje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 limoen (sap)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. witte peper
1 rode lombok
2 rode rawit

Taburan:
garnering:
1 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng het zout met het limoensap en wrijf hiermee de kipstukjes in. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en kook de kip 20 minuten en laat daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het lente-uitje in ringetjes en het vruchtvlees van de mango's julienne. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar het zout en de boemboe door en laat dit zachtjes 5 minuten koken. Vervolgens de mango en de lente-ui toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorkoken. Laten afkoelen en dan mengen met de kip. Serveer het met de in plakjes gesneden tomaat.

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140278