logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sepat Ayam
kip met mango uit Nusa Tenggara Barat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2 theel zout
1 theel limoensap
2 eetl olie
2 tomaten
300 ml santen
100 gr mango
2 bosuitjes
3 theel palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 rode rawits
3 kemiri noten
1/2 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de bosuitjes, de tomaten en de mango fijn.  Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met het limoensap en 1 theel zout voor tenminste 15 minuten. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje rondom bruin.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg de tomaten en de kip toe en roer. Dan de santen, de mango, de bosuitjes, de palmsuiker en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392367