Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sepat Ayam
kip met mango uit Nusa Tenggara Barat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2 theel zout
1 theel limoensap
2 eetl olie
2 tomaten
300 ml santen
100 gr mango
2 bosuitjes
3 theel palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 rode rawits
3 kemiri noten
1/2 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de bosuitjes, de tomaten en de mango fijn.  Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met het limoensap en 1 theel zout voor tenminste 15 minuten. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje rondom bruin.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg de tomaten en de kip toe en roer. Dan de santen, de mango, de bosuitjes, de palmsuiker en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911867