logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Siap base kalas
Kip in Gekruide Kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten
1 kilo kip, in 8 stukken gesneden
1000 ml kokosmelk
250 gr base gede
1 stengel sereh, gekneusd
1 salamblaadje
1 theel zout
1/2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie

taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes voor de garnering

Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in wok/wadjan. Bak hierin de base gede voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en stukken kip toe en bak dit 2 minuten zachtjes. Eventueel kruiden met peper en zout.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit sudderen totdat de kip gaar is en de saus indikt. Als de saus te dik is wat verdunnen met kippenbouillon.
Garneren met bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391809