Kip in Gekruide Kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten
1 kilo kip, in 8 stukken gesneden
1000 ml kokosmelk
250 gr base gede
1 stengel sereh, gekneusd
1 salamblaadje
1 theel zout
1/2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie
taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes voor de garnering
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in wok/wadjan. Bak hierin de base gede voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en stukken kip toe en bak dit 2 minuten zachtjes. Eventueel kruiden met peper en zout.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit sudderen totdat de kip gaar is en de saus indikt. Als de saus te dik is wat verdunnen met kippenbouillon.
Garneren met bawang goreng.
ingrediënten
1 kilo kip, in 8 stukken gesneden
1000 ml kokosmelk
250 gr base gede
1 stengel sereh, gekneusd
1 salamblaadje
1 theel zout
1/2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie
taburan:
garnering:
gebakken sjalotjes voor de garnering
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in wok/wadjan. Bak hierin de base gede voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de salam en stukken kip toe en bak dit 2 minuten zachtjes. Eventueel kruiden met peper en zout.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit sudderen totdat de kip gaar is en de saus indikt. Als de saus te dik is wat verdunnen met kippenbouillon.
Garneren met bawang goreng.