gestoofde rund en lever
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rundvlees
300 gr runder lever
750 ml water
2 plakjes asam gelugor (garcinia / Malabar tamarinde)
2 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
Haluskan:
boemboe:
1 theel zwarte pepperkorrels
15 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de boemboe, het rundvlees, de asam gelugor, de sereh, de jeruk purut, het kunyit blad en laat het 30 minuten sudderen. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt.