banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 19 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Gulai Kancah - gestoofde rund en lever
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Kancah
gestoofde rund en lever

Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rundvlees
300 gr runder lever
750 ml water
2 plakjes asam gelugor (garcinia / Malabar tamarinde)
2 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Haluskan:
boemboe:
1 theel zwarte pepperkorrels
15 rode rawits
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
3 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok het water en voeg de boemboe, het rundvlees, de asam gelugor, de sereh, de jeruk purut, het kunyit blad en laat het 30 minuten sudderen. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 227 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39618297