logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Frikadel Kol Jawa
gevulde koolpakjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr. rundergehakt
snufje nootmuskaat
1,5 eetl aardappelpuree
2 theel jahe/djahé
2 eetl melk
1 theel peper
2 eieren
1 theel zout
8 flinke koolbladeren
100 gr. boter
2 eetl ketjap manis
biteng
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nerven uit de koolbladeren en blancheer de bladeren kort in heet water.. Klop de eieren los en meng dit door het gehakt samen met de peper, de jahe, de nootmuskaat, het zout en de ketjap. Roer vervolgens de puree en de melk erdoor. (je kan ook in plaats hiervan 3 gekookte aardappelen gebruiken).
Leg op ieder koolblad wat gehaktmengsel en vouw de bladeren dit en zet deze vast met de prikkers. Verhit in een wok/wadjan of een bakpan wat olie of boter en bak de pakketjes gaar. Zorg ervoor dat de koolbladeren niet aanbranden. De bladeren mogen wel een korstje krijgen. Eventueel een beetje water toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 143 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420589