banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Frikadel Kol Jawa
gevulde koolpakjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr. rundergehakt
snufje nootmuskaat
1,5 eetl aardappelpuree
2 theel jahe/djahé
2 eetl melk
1 theel peper
2 eieren
1 theel zout
8 flinke koolbladeren
100 gr. boter
2 eetl ketjap manis
biteng
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nerven uit de koolbladeren en blancheer de bladeren kort in heet water.. Klop de eieren los en meng dit door het gehakt samen met de peper, de jahe, de nootmuskaat, het zout en de ketjap. Roer vervolgens de puree en de melk erdoor. (je kan ook in plaats hiervan 3 gekookte aardappelen gebruiken).
Leg op ieder koolblad wat gehaktmengsel en vouw de bladeren dit en zet deze vast met de prikkers. Verhit in een wok/wadjan of een bakpan wat olie of boter en bak de pakketjes gaar. Zorg ervoor dat de koolbladeren niet aanbranden. De bladeren mogen wel een korstje krijgen. Eventueel een beetje water toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38875521