Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Begedel Cabe
pittige rundvlees croquetten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 lenteui
1 eet peterselie, gehakt
1/2 cm jahe
1/2 serehstengel
1 theel ketumbar
1 theel zout
12 rode lomboks
paneermeel
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de lenteui fijn. Wrijf of maal de ketumbar, de jahe en de sereh fijn tot een pasta. Splits de eieren. Snijd de lomboks in de lengte en ontpit deze.
Meng het gehakt met de eierdooiers, de knoflook, de peterselie, de sereh, de jahe, de ketumbar en het zout. Vorm hiervan 12 porties. Kneed om elke lombok een gehakt portie. Klop het eiwit op en wentel hierdoor de porties en dan door het paneermeel.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de begadel goudbruin en gaar. Schep het daarna uit de wok/wadjan en laat het uitlekken op keukenpapier.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091635