In bananenblad gestoomde en geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr red snapper
4 jeruk purut blaadjes
1/2 kunyit blad
1 pandan blad
3 eetl olie
150 ml water
bananenbladeren
Haluskan:
boemboe:
8 kemiri noten
1/2 thee peper
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
11 rawits
4 cm jahe
3 cm kunyit
1 serehstengel
zout naar smaak
Cara membuat;
bereiding:
Wrjf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.Snijd de jeruk purut zeer fijn en de vis in moten. Meng de vis met de olie, de boemboe, de jeruk purut, het pandan blad en het kunyit blad. Giet in een koekepan/wok het water en leg daar bananenblad in. Schep vervolgens het vismengsel erop en druk het wat aan. Leg een deksel op de pan/wok en stoom/rooster het vervolgens in 20-25 minuten gaar.