banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Nasi Prinkit - rijst met kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Nasi Prinkit
rijst met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
400 gr. rijst
1 kip
1000 ml water
4 sjalotten,fijngehakt
5 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kruidnagels
11/2 theel.ketumbar
1 theel. kunir
1 kaneelstokje
11/2 theel. zout
1/2 theel. foeliepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan met het water de kip aan de kook en voeg daar de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagels, de ketumbar, het kaneel en het zout aan toe en dit dit 40 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Doe de rijst is de pan met de foelie en 600 ml bouillon en laat de rijst 10 zachtjes koken. Dan het vlees met 200 ml bouillon en de kokosmelk toevoegen. Zout naar smaak toevoegen en laat het geheel verder koken totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39816373