zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Sambal Petis
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
- Babi sayuran
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
Nasi Prinkit - rijst met kip


Nasi Prinkit
rijst met kip
rijst met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
400 gr. rijst
1 kip
1000 ml water
4 sjalotten,fijngehakt
5 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kruidnagels
11/2 theel.ketumbar
1 theel. kunir
1 kaneelstokje
11/2 theel. zout
1/2 theel. foeliepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan met het water de kip aan de kook en voeg daar de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagels, de ketumbar, het kaneel en het zout aan toe en dit dit 40 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Doe de rijst is de pan met de foelie en 600 ml bouillon en laat de rijst 10 zachtjes koken. Dan het vlees met 200 ml bouillon en de kokosmelk toevoegen. Zout naar smaak toevoegen en laat het geheel verder koken totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.
Ingrediënten:
400 gr. rijst
1 kip
1000 ml water
4 sjalotten,fijngehakt
5 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kruidnagels
11/2 theel.ketumbar
1 theel. kunir
1 kaneelstokje
11/2 theel. zout
1/2 theel. foeliepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan met het water de kip aan de kook en voeg daar de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagels, de ketumbar, het kaneel en het zout aan toe en dit dit 40 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Doe de rijst is de pan met de foelie en 600 ml bouillon en laat de rijst 10 zachtjes koken. Dan het vlees met 200 ml bouillon en de kokosmelk toevoegen. Zout naar smaak toevoegen en laat het geheel verder koken totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.