Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Prinkit - rijst met kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Nasi Prinkit
rijst met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
400 gr. rijst
1 kip
1000 ml water
4 sjalotten,fijngehakt
5 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gember (jahe/djahé)
4 kruidnagels
11/2 theel.ketumbar
1 theel. kunir
1 kaneelstokje
11/2 theel. zout
1/2 theel. foeliepoeder
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Cara membuat:
bereiding:
Breng in een pan met het water de kip aan de kook en voeg daar de sjalotten, de knoflook, de gember, de kruidnagels, de ketumbar, het kaneel en het zout aan toe en dit dit 40 minuten zachtjes koken. Zeef daarna de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Doe de rijst is de pan met de foelie en 600 ml bouillon en laat de rijst 10 zachtjes koken. Dan het vlees met 200 ml bouillon en de kokosmelk toevoegen. Zout naar smaak toevoegen en laat het geheel verder koken totdat de rijst gaar is en het vocht verdampt is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41066850