Sambel Penyetan Matang
gebakken sambal met sesam
Bahan-bahan:
ingrediënten:
9 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 tomaat
1 theel trasi
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel palmsuiker
1/4 theel zout
1 theel limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de rawits en de tomaat grof. Verhit een pan en bak deze zacht. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten fijn tot een pasta.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ikan kakap merah - Gekruide gekookte vis
- Kuah sateh 2
- Pepes telur gandaria - gestoomd gekruid ei met gandaria
- Buncis Belacan - roerbak van sperziebonen met garnalen
- Dendeng kelapa - drooggebakken rundvlees met kokos
- Asem-Asem Terong - pittig stoofpotje van aubergine
- Ara lale pulon - mais met bonen en rode rijst
- Anyang Sayuran - Gemengde groenten met gekruid geraspt kokos
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...