Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Ayam Goreng Kalasan - een bijgaande sambal voor de gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Ayam Goreng Kalasan
een bijgaande sambal voor de gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode lomboks
1 tomaat
6 sjalotten
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
3 theel palmsuiker (gula jawa)
1/2 theel zout
3 eetl olie
water

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit the lomboks en kook deze met de tomaat voor 1 minuut in water en giet deze daarna af. Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten en de tomaat fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de pasta smane met de palmsuiker en het zout voor 3 minuten. Meng dan de kippenbouillon er door en laat het zachtjes sudderen totdat het is ingedikt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108291