Sambal Ayam Bakar
sambal voor geroosterde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
10 rode lomboks
2 limoenen, sap
3 kemangi takjes
6 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks fijn tot een pasta. Pluk de blaadjes van de kemangi. Meng de kemangi, de kecap en het limoensap door de pasta.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Bola Daging Pedas - gestoofde gehaktballetjes in pittige donkere saus
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Rendang Ceker Ayam - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Ayam Goreng Yogya - gebakken kip uit Yogyakarta
- Bebek Menjatnjat - Gestoofde eend in kerrie-kokosmelk
- Brongkos daging
- Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
- Sambal Bogor - een kruidige sambal
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Goreng Jariang - gebakken en gekruide jengkol
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...